Védjük a városi fák egészségi állapotát, növeljük a biztonságot, támogatjuk a szakértői és faápolói tevékenységet !

Az egyesület céljai

2010-ben  egy maroknyi szakember elhatározta, hogy tenni szeretne a városi fákért. Az alapítók megegyeztek azokban a célokban és értékekben, melyek a Magyar Faápolók Egyesületének létrehozásához vezettek. 

Együttműködés

A faápolás közösséggé szervezése, az összetartozás erősítése. E fiatal mesterség megismertetése a zöldfelület-gazdálkodás szereplőivel és a lakossággal.

Bekapcsolódás a nemzetközi szakmai vérkeringésbe.

Tudásbázis létrehozása

A faápolási tevékenység színvonalának fejlesztése a kutatás-fejlesztés és információcsere biztosításával. A hazai magyar szakirodalom megteremtése, oktatás, magánszemélyek, illetve az üzleti- és állami szféra számára tanácsadás biztosítása. A faápolók részére szakmai tapasztalatcsere biztosítása, az oktatáson, képzésen, és a minőségbiztosításon keresztül.

Minőség iránti elkötelezettség

A fák tulajdonosai, fenntartói között széles körben kívánjuk terjeszteni a korszerű faápolási lehetőségekről, a fák élettartamának meghosszabbítási módszereiről szóló ismereteinket, a biztonság maximális fenntartása mellett.

Értékteremtés

A városi (urbanizált, épített) környezetben lévő, és a természetvédelem szempontjából fontos fák védelme, a személy- és vagyonbiztonság biztosítása, a kapcsolódó szakértői- és faápolási tevékenységek jövőbeni támogatása, szabályozása és tudományos alátámasztása.