Tanuljunk egymástól, szakadjunk el alkalmanként a mindennapoktól és  beszélgessünk kötetlenül egy-egy izgalmas témát körüljárva.

December Sopron

Fakataszter workshopot tartottunk Dr. Puskás Lajos szervezésében december 17-én Sopronban. A faállomány- és zöldterület fenntartással foglalkozóknak a kataszter rendszerekkel szemben támaszott aktuális és jövőbeli igényeit kívántuk egyeztetni, összeszedni, megfogalmazni Egyesületi szinten. A workshop irányító szakértője Miszori Krisztián volt, az előadó pedig Dr. Czimber Kornél Topolynx Kft-től.

 

November – Piliscsaba

A műszeres favizsgálat határai címmel rendeztük meg Piliscsaba Polgármesteri Hivatalában a novemberi klubnapunkat. Dr. Divós Ferencet arról kérdezgettük, hogy speciális esetekben mennyire ad megbízható választ az akusztikus tomográf. Bánki Péterrel  a felelősségbiztosítás lehetőségeiről beszélgettünk, mind faápoló-kivitelezői, mind pedig favizsgáló-szakértői tekintetben. Megtekintettük Piliscsaba híres gesztenyefasorait, és platánsorait, feketefenyőit. A következő klubnapra Sopronba kerül sor decemberen!

Október – Margitsziget

 

A Margitszigeten rendezte meg a FŐKERT és a Magyar Faápolók Egyesülete azt a faápoló konzíliumot, amelynek elsődleges célja a nevezetes margitszigeti Hétvezér platán mára már időszerű, újabb ápolási munkáinak meghatározása volt. A résztvevők kapcsolódó, a legújabb innovációkat is bemutató előadásokat is meghallgathattak valamint “dendroséta” keretén belül helyszíni megtekintésre is sor került. A Hétvezér platánról részletesebben: https://www.fokert.hu/margitsziget/_18/

 

Szeptember – Fűvészkert

A Füvészkertben mindig jó időt tölteni, s bár többségünk a fák vonzásában tölti a dolgos hétköznapokat, mégis rá tudtunk csodálkozni egy-egy különleges fajra, mert kerti sétánk vezetője Dr. Orlóci László olyan történetekkel kápráztatott el bennünket, melyeket többségünk még hírből sem hallott. Harmincan indultunk a sétára, mégis ötvenen értünk célba, mivel egy lelkes diák csoport is csatlakozott klubnapunk első programpontjához, ebben a ragyogó szeptemberi napsütésben. 

Klubnap a Fűvészkertben

Augusztus – Pusztazámor

 

Augusztusban Pusztazámoron jártunk, ahol az Öreg Tölgy műszeres vizsgálatát végeztük el, mégpedig közösen. Dr. Divós Ferenc és kolléganője bemutatta az impedancia tomográfot is, mellyel kapcsolatban kérdéseket is volt alkalmunk feltenni. Elvégeztük szinte valamennyien a vizuális vizsgálatot, és a fakopp vizsgálatot is. A kapott adatokat együtt dolgoztuk fel, és nyújtottuk át a szakvéleményünkkel a tulajdonosnak. Megállapodtunk továbbá abban is, hogy további 9 alkalommal havi rendszerességgel klubnapokat fogunk szervezni.