„Mit ér a tudás, ha nem adhatjuk tovább az arra érdemeseknek?”

A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán tartotta 2011. április 29-én első konferenciáját a Magyar Faápolók Egyesülete. Az első egész napos rendezvény a témát érintő előadásokból, majd a botanikus kertben zajlott terepi bemutatóból állt.  Az előadásokat, melyek a favizsgálattal foglalkoztak, Ausztriából, a Cseh Köztársaságból érkezett és itthoni előadók tartottak. Erre az alkalomra jelent meg azÚtmutató a díszfák metszéséhez című, igen hasznos kiadvány. Az utóbbi években a kötelező közgyűléssel együtt tartjuk szakmai konferenciáinkat, melyen a szakma kérdési kerülnek megvitatásra, évente egy-egy témára összpontosítva

2020.Balatonalmádi előadások

2019. Tapolca

A szakemberek legnagyobb találkozójának 2019-ben Tapola adott helyszínt.  A már működő favizsgálati és kataszteri munkacsoport mellett megalakult a faápolók munkacsoportja és megkezdődtek a beszámolók az eddig elért eredményekről.  Érdekesebbnél érdekesebb szakdolgozatok bemutatására is sor került, egyes humorral fűszerezett stand -up jellegű fellépések hosszú távon emlékezetesek maradnak minden bizonnyal. A konferenciáról videó is készült, melynek összeállítása folyamatban van.

2018.Bükfürdő

Bükfürdőn került megrendezésre az egyesület éves konferenciája 2018-ban. A Magyarországi „zöld szakma” szakembereinek legnagyobb találkozója volt ez, közösen a Magyar Díszfaiskolások, a Magyar Kertészeti Árudák és a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége és a Magyar Tájépítészek Szövetségének és a Zöldtető- és zöldfalépítők Országos Szövetségének szakmai rendezvényével együtt megszervezve. Az első napon faápoló szemináriumot is tartottunk. A szakmai előadások között iráni és osztrák faápolói módszerekkel is megismerkedhettünk, valamint a famatuzsálemek felmérésének módszertanába is bepillantottunk.

 

2017.Balatonfüred

A szakemberek legnagyobb találkozója ebben az évben Balatonfüreden került megrendezésre közösen a Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások, a Magyar Kertészeti Árudák és a Magyar Faápolók Egyesületének szakmai rendezvényével, egy időben, egy helyen. Rengeteg előadást, tekinthettek meg az érdeklődök, és több workshopon is részt vehettek a többnapos rendezvény keretében. A Magyar Faápolók Egyesülete megtartotta éves közgyűlését is, valamint elfogadta a favizsgálatok készítésének egységes szakmai irányelveit is.

2016.Tapolca

A Nyugat-dunántúli Diszfaiskolások egyesületével közösen tartott tapolcai konferencia és MFE közgyűlés remek alkalomnak bizonyult a csapat erősítésére, a szakemberek összekovácsolódására. Bemutatkoztak a faiskolák, új növényvédelmi jogszabályokkal ismerkedtünk, faiskolai szabvány lehetőségekről beszélgettünk. A legújabb favizsgálati módszerekben is elmélyedtünk dr. Divós Ferenc vezetésével.