A vezetőség szakmailag elkötelezett tagjai hamar megegyeztek azokban a célokban és értékekben, melyek a Magyar Faápolók Egyesületének létrehozásához vezettek.

Az Egyesület elnöke:

Ócsvári Gábor

Erdőmérnök, alapító tag, a Magyar Mérnök Kamara bejegyzett tagja. Széles körű műszeres favizsgálói tapasztalattal rendelkezik. A faápoló és favizsgáló képzés szakoktatója.

Elérhetősége: faapolas@gmail.com

Telefon: + 36 30 960 6919

 

Az elnökség tagjai:

Lukács Zoltán

Kertészmérnök, alapító tag, a Garden Kft. ügyvezetője, a Magyar Faápolók Egyesületének elnöke. Zoltán 1985 óta foglalkozik faápolással, cég tevékenységén keresztül pedig közel harminc éve szerzett tapasztalatot faállomány kezelésében. A faápolás és favizsgálat sok területe közül a nagyon idős fák életének meghosszabbítását, a nehéz esetek megoldását tartja a legizgalmasabb feladatnak. Kitartó munkájának egyik legnagyobb eredménye, hogy megszervezte a faápoló és favizsgáló szakmérnökképzést a Kertészeti Egyetemen. Zoltán a Magyar Díszkertész Szövetségének is vezetőségi tagja, ahol a zöldfelület gazdálkodás érdekvédelem tartozik hozzá.

Zoltán elérhetősége: lukacsz@gardenkft.hu

Telefon: + 36 30 939 1067

 

Dr. Puskás Lajos

Tájépítészmérnök, alapító tag, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának egyetemi adjunktusa, a Magyar Faápolók Egyesületének alelnöke. Az egyesület alapításától kezdve aktívan közreműködik a szervezet tevékenységében és fejlődésének előremozdításában. Lajos széles körű hazai és nemzetközi faápolói és favizsgálói tapasztalatokkal rendelkezik, tagja az ISA (International Society of Arboriculture) szervezetnek, valamint részt vesz a EAC (European Arboricultural Council) által szervezett nemzetközi faápoló szakmunkás (ETW – European Tree Worker) és technikus (ETT – European Tree Technician) képzés oktatásában és vizsgáztatásában. Feladata az egyesületen belül többek között a faápoló és favizsgáló szakmérnöki képzéseken történő oktatás és vizsgáztatás.

Elérhetősége: 

email: lpuskas@park-erdo.hu

Telefon: +36 30 449 2180

 

Petre Anna Gabriella

dísznövénykertész, okleveles tájépítész mérnök, faápoló és favizsgáló szakmérnök

10 éves közigazgatási gyakorlatának, a közigazgatási szakvizsgának, műszaki szakértői tevékenységének köszönhetően a faápoláshoz kapcsolódó jogi előírásokat, szabványokat ismeri és napi szinten használja. Feladata az egyesületen belül a faápoló és favizsgáló szakmérnökök oktatása és vizsgáztatása.

email: petreannagabriella@gmail.com

telefon: + 36 20 576 2852

 

Farkas Ágnes

Okleveles táj- és kertépítész mérnök, aki az Építész Kamarai tervezői és szakértői jogosultsága mellett igazságügyi szakértői tevékenységet folytat táj- és kertépítészeti, parképítési és zöldfelület fenntartási szakértőként. Az Egyesületen belül a tervezés munkacsoportot vezeti, a tájépítész tervezők továbbképzésének megszervezését végzi.

Elérhetősége: zoldkerekbt@gmail.com

Telefon:+ 36 20 368 5776

 

Titkár:

 

Hamar Olga

Okleveles táj- és kertépítész mérnök, az egyesület titkára.  Olga felel a napi ügymenetért, az információk összegyűjtéséért és a tagság tájékoztatásáért. A konferenciák és kirándulások megszervezése, a kapcsolódó szervezetekkel való folyamatos kapcsolattartás is őhozzá tartozik.

Elérhetősége: faapolokegyesulete@gmail.com

Telefon: + 36 20 920 4217